Как да дишаш в Солната Стая за оптимален ефект

Дишането е живот. Всички оксиредукционни процеси в организма зависят от наличието на достатъчно кислород. От дишането зависят твоите правилни имунни отговори, работоспособността, функционирането на цялата дихателна система, както и терморегулацията на тялото.    

Ако целият респираторен тракт не работи нормално се нарушава  носовото дишане, могат да се появят хронични бронхити, астма, или алергични проблеми.

Продължителният кислороден глад предизвиква хронична умора, безсъница, а в някои случаи води и до депресия.

Редица фактори като бактериални и микробни инфекции, вредни навици, алергии, замърсена външна среда, нарушено носово дишане, анатомични проблеми в носоглътката могат да бъдат доведат до възникването на различни респираторни проблеми.

Правилно и навременно подбраната медикаментозна терапия, включваща антивирусни, противомикробни и имуномодулиращи  средства открива невероятни възможности за справяне с тези симптоми. Към медикаментозната терапия е препоръчително да се прилага подходяща физиотерапия, различни специфични физически упражнения, както и халотерапия.

С халотерапия се осигурява оптимална антибактериална и антиалергична среда  за организма. В пъти по-стерилна е средата в солната стая в сравнение със средата в стерилна хирургична зала. Солта има антибактериално, антимикотично и противовъзпалително действие. Отрицателните йони подпомагат поддържането на антибактериалната и антиалергична среда.

Солта, отделяйки отрицателни йони, приета вътрешно  в организма,  подпомага стабилизирането на нарушения естествен баланс от електросмока в домашната среда (лъчението от енергийните уреди). Подобрява се здравето, хроничната умора, намалява стреса и цялата симптоматика, произлизаща от това.

Медицински изследвания доказват положителните промени при 30 – 40 минутно пребиваване в халокамера. Лечението в солна среда отключва възстановителните процеси в организма и подобрява цялостно организма. Постоянната концентрация на сух аерозол спомага при правилно дишане да достигне до всички части на целия респираторен тракт.

КАК ДА МАКСИМИЗИРАШ ЕФЕКТА ОТ ПРЕСТОЯ В СОЛНАТА СТАЯ ЧРЕЗ ДИШАНЕ

Подходящата среда, която осигурява солната стая, с еднаква и постоянна концентрация на солевите частици във въздуха,  подпомага по естествен начин целия респираторен тракт. Ако практикуваш йога в солна стая, като допълнителен бонус ще се радваш на пълна релаксация, премахване на психоемоционалното напрежение, дишането ти ще стане спокойно и равномерно.

Преди да започнеш халотерапия е добре да усвоиш дълбокото диафрагмено дишане, което ще усили действието на халотерапията.

Ето как да го постигнеш чрез 3 лесни упражнения:

  • Краката на нивото на раменете, дясната ръка на корема, лявата на гърдите – вдишване през носа и издишване през устата като че ли духаш горещ чай.
  • Краката са на ниво на раменете, ръцете са обхванати една в друга, при което се пречи на белите дробове да дишат и се подпомага пълното диафрагмено дишане – вдишване през носа и издишване през устата по същия начин.
  • Краката са малко по-раздалечени от раменете, навеждане напред, ръцете на краката над коленете – йогийска поза и вдишването и издишването е по същия начин

При заболявания на горния дихателен апарат – носоглътката, синусите е необходимо дишането да е носово.

Когато са засегнати  белите дробове е необходимо дишането да бъде равномерно и дълбоко. Това дишане подпомага да се подобрят обменните процеси в организма и да се засили имунният отговор на тялото.

В солната стая не трябва да се спи, защото при сън дишането е повърхностно и равномерно, и не може да се очаква терапевтичен ефект.

Децата в солната стая се движат, бягат, играят, говорят, пеят, обичат да си правят пясъчни дюни и замъци, а всяка една активна дейност в солната стая е в плюс за оздравителните процедури. Те могат да играят на специално направен за тях солен пясъчник, да гледат мултифилмчета, да слушат приказки, но през цялото време е желателно да бъдат в активно дишане.

Една сесия в солната стая се отразява на децата отлично – тръгват си по-ведри, с румени бузки и отлично настроение, а последствията за здравето след няколко посещения са невероятни.

Диафрагменото дишане в допълнение ще максимизира ефекта от престоя в Salt room – очакваме ви!

Когато морето е далеч

Сподели
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin