Когато морето е далеч

Когато морето е далеч

Така де, сезонът на отпуските е и всичките ви приятели споделят снимки от морето в социалните мрежи, това го знаем. Обаче пък точно вие в момента не сте там. Причини – много: планирате да отидете, но в края на август; или пък имате много работа и време за почивка я остане, я – не; или нямате право на повече отпуска; а може би вече сте били, но в началото на сезона, и сега ви се струва че е било преди година.

Всъщност, няма значение. Важното е, че морето точно в този момент е далеч и не е възможно да сте там.

Continue reading →

Решение на проблема „екзема“

15-min

Това досадно и неприятно кожно заболяване засяга както възрастни, така и деца. И изключително трудно се повлиява от каквито и да било третирания и медикаменти. Ако сте наясно с тези факти то от лични наблюдения, значи тази статия ще ви бъде полезна.

Какво представлява?

Continue reading →

Какво е солта?

Какво е солта?

16-min

Това, че я използваме всеки ден, далеч не значи, че се замисляме какво всъщност представлява, нали? Както често се случва с повечето неща, които приемаме за даденост. И все пак, какво е солта? И защо е толкова важна? Continue reading →

11 неща за Мъртво море, които не знаете

11 неща за Мъртво море, които не знаетеЕдно от най-изумителните места по света, Мъртво море непрестанно провокира човешкото любопитство. Известно е още като Солено море, заради високата концентрация на този минерал във водите му, както и като „дъното на света“, заради ниската височина, на която се намира. Разположено е между Израел, Палестина и Йордания и всъщност не е никакво море, ами вътрешно континентално езеро. Има още куп интересни факти, свързани с този естествен воден басейн, които изненадват мнозина. Continue reading →

Как да се справим със стреса?

2-min

Как да се справим със стреса?

Преумора, раздразнителност, трудна концентрация, липса на мотивация, нервно и емоционално напрежение… Усещате ли някой или няколко от тези симптоми при себе си? Ако отговорът е да, значи и вие не сте пощадени от най-масовата болест на съвременното общество – стреса. Кой ли от нас е…

Continue reading →

Как да се справим с мигрената?

4-min

Един на всеки десет човека страда от мигрена. Вие сред тях ли сте? Ако е така, значи вероятно често се питате – каква е причината, кое предизвиква силното главоболие и има ли начин да му противодействате…

Continue reading →

Как да се предпазим от ушните инфекции?

pic-1-min

Солна терапия при ушни инфекции

Те са неприятни и болезнени. Най-често се наблюдават при бебета и деца, но засягат също и възрастни. Никой не може да каже със сигурност защо някои хора по-рядко страдат от ушни инфекции, докато други сякаш са предразположени, и всеки вирус при тях крие потенциална опасност да се развие именно в подобен проблем.

Continue reading →

Как Да Преборим Пролетната Умора?

1

Нямаме достатъчно енергия, сънливи сме, раздразнителни, понякога – замаяни и трудно концентриращи се,че дори понатежали… Що за ирония е, точно когато природата се събужда отпочинала и готова за живот, нас, хората да ни напада досадната пролетна умора? Е, Вселената също има право на своите шеги.

Continue reading →

15 Непознати Начини За Използване На Солта

15 Непознати Начини За Използване На Солта

Да, тя може да овкусява храната. Да, ако предозираме с нея, е вредна за очите и води до задържане на течности в организма. Но с това май се ограничава почти всичко, което е широко известно за солта. Тя обаче има редица неподозирани свойства и е изключително ценен минерал, от чийто качества бихме могли да се възползваме. Може да ни е полезна не само в готварството, но и в домакинството, а също и в грижата за здравето.

Вижте как.

Continue reading →

Най-новата мания в света – Солна Терапия засилва имунната система

%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0

Знаете ли коя е най-новата и модерна спа процедура в Света, която не само отпуска тялото, но и пречиства организма и заздравява имунитета? Халотерапията! Халотерапията или посещението в солна стая е мания, обхванала Северна Америка от няколко години.

Continue reading →