Когато морето е далеч

Така де, сезонът на отпуските е и всичките ви приятели споделят снимки от морето в социалните мрежи, това го знаем. Обаче пък точно вие в момента не сте там. Причини – много: планирате да отидете, но в края на август; или пък имате много работа и време за почивка я остане, я – не; или нямате право на повече отпуска; а може би вече сте били, но в началото на сезона, и сега ви се струва че е било преди година.

Всъщност, няма значение. Важното е, че морето точно в този момент е далеч и не е възможно да сте там.

Че няма как да заменим звука на морските вълни и прохладата на водата – няма, но все пак ще ви дадем една идея как да се възползвате от някои от най-големите предимства на морето, без дори да се приближавате до брега му. Става дума, разбира се, за Солната стая. Ето по какво престоят в нея наподобява по полезност посещението на плажа:

  • Вдишване на богат на йод въздух. – Мечтали ли сте си, докато сте на морето, да успеете поне един ден да се събудите с изгрева и да направите крос по брега, рано сутрин, когато йодните пари от морето са с най-голямо полезно действие? Ако сте реализирали плана си, нашите поздравления за силната воля и добрата организираност! Ако обаче сте сред тези, които по време на почивката си са предпочели да поспят до по-късно, солната стая ще компенсира пропуснатите ползи. Там може да вдишвате богат на йод въздух и да се възползвате от благотворното му действие по всяко време на деня и на годината.
  • Противовъзпалителен ефект – Солта има противовъзпалителни свойства. Богатият на морска сол въздух способства за лекуването на разнообразни болести на дихателната система. Помага за отварянето на бронхите и облекчава дишането. Тя предлага чудесна профилактика и е изключително полезна при лечението на респираторни инфекции.
  • Противоалергично действие – Докато полените и цъфтящите растения често предизвикват алергични реакции през пролетно-летния сезон, то соленият въздух прочиства носа и премахва полени, микроби и спори от въздуха.
  • Отпускане на тялото – Забелязали сте, че когато сте в солената морска вода, ставите и мускулите ви се отпускат, нали? Е, подобен ефект има и солната стая.
  • Успокояване на нервната система – Всъщност, макар в романтичните филми морето да е представено като тих плаж, озвучен от разбиващи се в брега вълни и писъци на чайки, то реалността далеч не е такава. Или поне не и в курортите, подредени по родното Черноморие. И докато релаксът на морето е неразривно свързан с възгласи на продавачи на царевица и кръчмарска музика, то в солната стая почивката е гарантирана. Солната терапия е отличен метод за отмора и презареждане на батериите. Тя доказано тушира стреса и повишава нивата на хормона на щастието серотонин в кръвта.

Какво ще кажете за предложението? Качествена почивка, полезна за тялото и ума, която можете да се позволите всеки ден, стига да намерите един свободен час в програмата си. Струва си да се изпробва, нали?

Когато морето е далеч

Сподели
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin